Danmarks største udvalg af nødder

fragt

29kr. i fragt ved køb over 400 kr.

100% friskheds graranti

checkmark

Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!

Rustikt brød med tranebær og pekannødder, lækkert med peanutbutter!

Om opskriften

Tilberedning: ca. 5 min + 6 til 8 timers ventetid Tilberedningstid: ca. 25 min + 2 timer og 45 minutter til hævning og bagning.

Dette rustikke brød med nødder er nemt at lave og har en dejlig sprød skorpe. Variér ingredienserne ved f.eks. at erstatte pekannødder og tranebær med andre nødder og tørret frugt

Ingredienser til dejen 

  • ½ teskefuld gær
  • 240 g varmt vand
  • 200 g hvedemel
  • 20 g fuldkornsmel
  • 20 g rugmel

Ingredienser til 1 brød: 

  • 500 g hvedemel
  • 200 gram varmt vand
  • 1 spiseskefuld honning
  • ½ teskefuld gær
  • 12 g fint havsalt
  • 125 g tranebær
  • 125 g groft hakkede pekannødder

Fremgangsmåde

  1. Lav et præferment af gær, mel og vand.
  2. Lad det stå i 6-8 timer, så gæren kan udvikle sig.
  3. Når præfermentet har hvilet, tilsættes mel, gær, honning og vand til præfermentet, og dejen æltes i hånden eller på maskine i ca. 5 minutter, hvorefter salt tilsættes, og dejen æltes igen i 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur og ælt den en gang. Lad den nu hæve igen i 30 minutter. Dejen vil have fordoblet sit volumen efter en time. Ælt pekannødder og tranebær ind i dejen.
  5. Form dejen til en kugle, og læg den i en bageform eller i en bageform. Dæk dejen til, og lad den hæve igen, indtil den er blevet 1/3 større i volumen.
  6. Forvarm i mellemtiden ovnen til 240 grader med over- og under varme (bagning) og sæt et ildfast fad i bunden af ovnen.
  7. Tag dejen ud af skålen, og læg den forsigtigt på en varm bageplade/varm pizzasten beklædt med bagepapir (eller bag den i bageformen).
  8. Skær i toppen af dejen med en skarp kniv, og sæt bagepladen i ovnen.
  9. Hæld lidt kogende vand i fadet i bunden af ovnen, så får brødet en dejlig sprød skorpe.
  10. Bag brødet i 35-40 minutter, indtil det er gyldenbrunt, og tjek, om det er færdigt ved at banke på bunden af brødet. Hvis det lyder hult, er brødet færdigt.

Ekstra tilbehør: Hjemmelavet peanutbutter

Smør brødet rigeligt med hjemmelavet peanutbutter og top det med banan. Dette brød er let at fryse ned. Tag det ud af fryseren aftenen før og bag den næste morgen i 15 minutter ved 200 grader.

Se alt i Brød med tranebær og nødder

Danmarks største udvalg af nødder | 29kr. i fragt ved køb over 400 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag