Nyd et hjemmebagt, luftigt brød med denne enkle opskrift på manitoba brød.
Dette brød er ikke kun utroligt luftigt og lækkert, men også overraskende nemt at lave.
Du kan lave den selv, ved at følge nedenstående opskrift:
Ingredienser
• 500 g manitoba mel • 350 ml lunkent vand • 1,5 tsk salt • 7 g tørgær • 1 tsk sukker • 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Opløs tørgær og sukker i lunkent vand. Lad det stå i 5-10 minutter, indtil det begynder at skumme.
I en stor skål, kombiner manitoba mel og salt.
Tilsæt det skummende gær-vand og olivenolie til de tørre ingredienser. Brug en træske eller dine hænder til at blande, indtil dejen begynder at samle sig.
Ælt dejen på en let melet overflade i ca. 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
Form dejen til en kugle, og læg den i en oliesmurt skål. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
Vend den hævede dej ud på en let melet overflade, og form forsigtigt til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk brødet let til, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 220°C. Indsæt brødet i ovnen og bag i ca. 30-35 minutter, eller indtil det er gyldent og lyder hult, når det bankes på undersiden.
Fjern brødet fra ovnen og lad det køle af på en bagerist.
Danmarks største udvalg af nødder | Gratis fragt ved køb over 500 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag