Danmarks største udvalg af nødder

fragt

29kr. i fragt ved køb over 400 kr.

100% friskheds graranti

checkmark

Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!

Lækkert farsbrød med valnødder og pistacienødder

Om opskriften

Farsbrød med nødder er en fantastisk kødret at servere til middagsgæster eller som alternativ til lørdagskyllingen. Retten er nem at gå til og forberede og smager helt fantastisk sammen med en grøn salat eller ovnkartofler. Dette farsbrød kombinerer både valnødder, pistacienødder og tranebær og giver derfor også en opfriskende farvenuance til det ellers brune farsbrød. 

Ingredienser(til 4 personer)

  • 800 g. blandet hakket kød efter eget ønske
  • 200 g. bacon i strimler
  • 1 æg
  • 75 g. tranebær
  • 75 g. valnødder
  • 75 g. pistacienødder (med skal)
  • 1 tsk. fin sennep
  • 1 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. sambal (hvis du ikke kan få fat i sambal, kan du bruge din foretrukne chilisauce)
  • 1 spsk. tomatpure

Krydderier: 

  • 2 hvidløgsfed (pressede)
  • 4 spsk. rasp
  • 2 spsk. Worcester Shire sauce
  • ½ bundt frisk persille
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 200 grader celsius (varmluft).
  2. Stil en gryde med van på komfuret og bring det i kog. Kog både valnødder og pistacienødder (uden skal) heri i 30 sek., indtil de bliver en smule blødere. Dette gør udskæringen af farsbrødet nemmere.
  3. Hæld vandet fra og stil nødderne til side, så de kan køle af.
  4. Læg dit hakkede kød i en stor skål og tilsæt dine krydderier (undtagen persille) samt et sammenpisket æg. Ælt det godt sammen med hænderne og tilsæt til sidst dine nødder, tranebær og finthakket persille. Ælt det godt sammen igen og sæt det til side.
  5. Find en passende bageform og beklæd den med bagepapir. Beklæd nu din form med baconstrimlerne over det korte led, så cirka fem centimer af hvert stykke hænger udover formen. Fordel din fars og fold de bacon ind over din fars.
  6. Sæt bageformen i din forvarmede ovn og bag i cirka 50 minutter.
  7. Server med dine kartofler fra ovnen og/eller en lækker grøn salat. Du kan også servere den med en løgkompot, som du finder en opskrift på nedenunder.

Ekstra tilbehør: Lækker løgkompot med rød- eller portvin

Denne ret smager helt fantastisk med en afsluttende løgkompot. Den er ganske simpel og ligetil at lave:

  1. Sauter nogle løg (to store cirka) i et par minutter. Tilføj nu enten rødvin eller portvin, så det godt dækker dine løg. Lad det simre i minimum 45 minutter, indtil du har en sirups lignende sovs, og så er den klar!

Se alt i Farsbrød med nødder

Danmarks største udvalg af nødder | 29kr. i fragt ved køb over 400 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag