Danmarks største udvalg af nødder
Fri fragt ved køb over 500 kr.
100% friskheds graranti
Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!
Danmarks største udvalg af nødder
Fri fragt ved køb over 500 kr.
100% friskheds graranti
Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!
Kombucha er en fermenteret te, der er rigtig god for en sund fordøjelse og kan effektivt drikkes på tom mave eller efter større måltider.
Den laves bl.a. på en svamp kaldet SCOBY og har sin oprindelse fra det østlige Kina.
Kombucha er en forfriskende og let-boblende te, der nydes afkølet og som du nemt kan lave selv.
Du kan finde alle ingredienser her hos Nøddebutikken.
Start med at komme teen i det kogende vand og lad det trække i ca. 15-20 minutter. Tag derefter tebladene op og rør sukkeret i teen – rør indtil det er helt opløst.
Lad nu teen køle helt af – dette tager nogle timer eller natten over..
Tilsæt nu de 400 ml kombucha-bryg, og placér med rene hænder forsigtigt kombucha-moderen (kaldet SCOBY) i væskens overflade. Den burde flyde til tops i løbet af et par dage. Hvis ikke, er det tegn på, at den ikke er levedygtig. Dæk glasset med et tyndt klæde, og fastgør det med en bred elastik eller et stykke snor.
Lad kombuchaen fermentere i 14 – 28 dage ved 20 – 25 grader i et skyggefuldt sted på køkkenbordet. Hvis temperaturen er lavere, vil det tage længere tid i fermenteringen, og hvis temperaturen er højere, vil fermenteringen tage kortere tid. Smag på den efter 8 dage, og når du synes den smager både syrligt og sødt er den klar. Jo længere den fermenterer jo syrligere bliver den og jo lavere bliver sukkerindholdet.
Det er nu, at det er en fordel at have et patentglas med tappehane, fordi du kan smage på kombuchaen uden at forstyrre kombucha-moderen. Hvis du ikke har tappehane, kan du bruge et sugerør til forsigtigt at trække en smagsprøve uden at forstyrre yderligere.
Når kombuchaen har den rigtige smag, syrligt men sødt, er det tid til at komme den på flaske.
Tag kombucha-moderen op af glasset, og læg den i en lille skål. Hæld 400 ml af din kombucha-bryg over moderen i skålen, så du har dette klar til næste bryg, som med fordel kan påbegyndes, efter du er færdig med at hælde første bryg på flasker.