Surdejsbrød er kendt for sin karakteristiske skorpe og tangy smag, og ved at bruge en hævekurv kan du hjælpe med at opretholde formen og strukturen på dit brød, mens det hæver.
Her er en opskrift, der trin for trin viser, hvordan du bager et klassisk surdejsbrød ved hjælp af en hævekurv.
Ingredienser
• 100 g aktiv surdejstarter • 350 ml vand (lunkent) • 500 g hvedemel • 10 g salt
Fremgangsmåde
Bland din aktive surdejstarter med lunkent vand i en stor skål. Tilsæt hvedemel og salt til blandingen og rør, indtil alle ingredienser er kombineret. Dejen vil være temmelig klæbrig; det er normalt for surdejsbrød.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hvile ved stuetemperatur. Dette trin kaldes bulkfermentering og tager normalt omkring 4 til 5 timer, men kan variere afhængigt af temperaturen i dit køkken og aktiviteten af din surdej. Dejen skal fordoble i størrelse og vise bobler på overfladen.
Efter bulkfermenteringen, vend forsigtigt dejen ud på en let melet overflade. Fold dejen over sig selv et par gange for at styrke glutenstrukturen. Dette trin hjælper med at opbygge de indre lag, som giver surdejsbrødet dets karakteristiske luftlommer.
Drys hævekurven rigeligt med mel for at forhindre, at dejen klistrer til den under den sidste hævning. Brug gerne en blanding af hvedemel og ris mel for ekstra non-stick effekt.
Form forsigtigt dejen til en rund eller oval form, afhængigt af din hævekurvs form. Læg dejen med sømmen opad i den melbestøvede hævekurv. Dæk kurven til og lad dejen hæve i yderligere 2 til 4 timer, indtil den er næsten fordoblet i størrelse og føles fjedrende, når den trykkes let.
Forvarm din ovn til 230°C med en bagesten eller en omvendt bageplade på midterste rille. Vend forsigtigt hævekurven om på en bageplade beklædt med bagepapir, så dejen kommer ud med sømmen nedad.
Skær et par snit på toppen af dejen med en skarp kniv eller en lamé for at hjælpe med dampudslippet.
Bag brødet i 35 til 45 minutter, eller indtil det har en dyb, gyldenbrun skorpe, og det lyder hult, når det bankes på bunden.
Lad brødet køle helt af på en bagerist, før du skærer i det. Dette hjælper med at afslutte bagningen og sikrer, at brødet får den rigtige tekstur.
Vores brug af cookies
Vi bruger de nødvendige cookies for at få vores side til at fungere. Men vi vil gerne bruge nogle cookies som ikke er nødvendige for at siden virker, for at kunne forbedre din købsoplevelse endnu mere.
Vi sætter ikke tilvalgs cookies med mindre du tillader det.
Nødvendige
De nødvendige cookies, er kerne funktionalitet i at siden fungerer, i forhold til sikkerhed og netværk. Du kan deaktivere dem ved at ændre i din browsers indstillinger, men det kan medføre at nogle af sidens funktioner ikke virker.
Navn
Beskrivelse
PHPSESSID
Preserves the visitor's session state across page requests.
form_key
Protects visitor's data from Cross-Site Request Forgery Attacks.
guest-view
Stores the Order ID that guest shoppers use to retrieve their order status. Used in “Orders and Returns” widgets.
login_redirect
Preserves the destination page the customer was loading before being directed to log in.
mage-banners-cache-storage
Stores banner content locally to improve performance.
mage-cache-sessid
The value of this cookie triggers the cleanup of local cache storage.
mage-cache-storage
Local storage of visitor-specific content that enables ecommerce functions.
mage-cache-storage-section-invalidation
Forces local storage of specific content sections that should be invalidated.
mage-messages
Tracks error messages and other notifications that are shown to the user, such as the cookie consent message, and various error messages. The message is deleted from the cookie after it is shown to the shopper.
private_content_version
Appends a random, unique number and time to pages with customer content to prevent them from being cached on the server.
section_data_ids
Stores customer-specific information related to shopper-initiated actions such as display wish list, checkout information, etc.
user_allowed_save_cookie, cookie_consent
Stores the user's cookie consent state for the current domain.
X-Magento-Vary
Configuration setting that improves performance when using Varnish static content caching.
Preferences
Preference cookies are used to store settings and information that changes the website look and functionality.
Navn
Beskrivelse
store
Remembers the user's selected language version of a website.
Markedsføring
Marketing cookies hjælper os med at tilbyde vores besøgende relevant indhold.
Navn
Beskrivelse
product_data_storage
Stores configuration for product data related to Recently Viewed / Compared Products.
recently_compared_product
Stores product IDs of recently compared products.
recently_compared_product_previous
Stores product IDs of previously compared products for easy navigation.
recently_viewed_product
Stores product IDs of recently viewed products for easy navigation.
recently_viewed_product_previous
Stores product IDs of recently previously viewed products for easy navigation.
_fbp
This cookie is installed by Facebook to store and track visits across websites.
Analyser
Analytics cookies hjælper os med at forstå vores besøgende, og hvordan de bruger vores website. Det gør at vi kan forbedre og optimere vores side løbende.
Navn
Beskrivelse
dc_gtm_*
Throttles request rate when Google Analytics is deployed with Google Tag Manager.
_ga, _gat, _gid, _ga_*, _gat_*
This cookie is installed by Google Analytics. They are used to collect information about how visitors use our website. We use the information to compile reports and to help us improve the website. The cookies collect information in a way that does not directly identify anyone.
Danmarks største udvalg af nødder | Gratis fragt ved køb over 500 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag