Danmarks største udvalg af nødder

fragt

Fri fragt ved køb over 500 kr.

100% friskheds graranti

checkmark

Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!

Citronkage med birkes og ostecreme

Denne saftige citronkage med birkes er perfekt til en eftermiddagshygge eller som dessert. De små birkesfrø giver kagen et skønt crunch, og den lækre ostecreme på toppen gør den uimodståelig.

Ingredienser til kagen

• 150 g sukker
• 150 g smør (blødt)
• 3 æg
• 200 g hvedemel
• 2 tsk bagepulver
• 2 spsk Birkes
• 1 dl mælk
• 1 tsk vaniljesukker
• Saft og revet skal fra 2 citroner

Ingredienser til ostecreme

• 200 g flødeost (stuetemperatur)
• 100 g smør (blødt)
• 150 g flormelis
• Saft og revet skal fra 1 citron
• 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180°C og smør en springform (ca. 22 cm i diameter) eller dæk den med bagepapir.
  2. Pisk smør og sukker sammen, indtil blandingen er let og luftigt.
  3. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
  4. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Tilsæt birkes og vend forsigtigt denne blanding i dejen skiftevis med mælken.
  5. Rør citronsaft og -skal i dejen, indtil den er godt blandet.
  6. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 35-40 minutter, eller indtil et tandstik kommer ud rent. Lad kagen køle helt af.
  7. Ostecreme: Pisk flødeost og smør sammen, indtil det er cremet. Tilsæt flormelis, citronsaft og -skal samt vaniljesukker og pisk, indtil du har en glat og smørbar creme.
  8. Når kagen er kølet af, smør ostecremen på toppen af kagen og pynt evt. med lidt ekstra birkes eller citronskal.

Nyd din lækre citronkage med blå birkes og ostecreme.

Danmarks største udvalg af nødder | Gratis fragt ved køb over 500 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag