Lækker, indonesisk gado gado salat med jordnødder og jordnøddesauce
Om opskriften
En gado gado salat er en klassiker i det indonesiske køkken, og det er af god grund. Det er en krydret salat fuld af smag, der altid serveres med jordnøddesauce og et væld af lækre, lettilberedte grøntsager, der giver en god struktur, og så er der altid et eller flere hårdkogte æg involveret. Du kan sagtens spise salaten for sig selv eller servere den med lidt brød eller ris til. Velbekomme!
Jordnøddeolie (kan fx købes i Bilka eller en helsebutik)
1-2 friske, røde peberfrugter
2 limefrugter
2 spsk. sojasovs
2 tsk. fiskesauce
1 spsk. tamarind pasta (kan findes i specialbutikker)
Ingredienser til fyldet:
Du kan selvfølgelig tilpasse ingredienserne alt efter smagspræferencer eller tilføje nogle af de grøntsager, du har, der er ved at blive for gamle.
300 g. små kartofler
4 store æg
½ kinakål
8 radiser
½ agurk
1 peberfrugt
50 g. bønnespirer
Frisk koriander
En håndfuld jordnødder
Fremgangsmåde til saucen
Kom alle ingredienser (undtagen lime) i en blender og smag efterfølgende til med limesaft.
Når du har en jævn jordnøddesauce, varmes denne op i en gryde på middelhøj varme, og den er klar til servering.
Fremgangsmåde til fyldet
Kog dine kartofler. Du kan skrælle dem, hvis du ønsker. Herefter skal de halveres.
Kog dine æg i 7 minutter (hårdkogt) og halver dem.
Radiserne skæres i tynde skiver, og resten af dine grøntsager skæres i strimler
Jordnødderne hakkes groft efter ønske.
Serveringsforslag – den indonesiske måde at servere gado gado
På traditionel vis serveres gado gado med den lune sauce i bunden, der er med til let at tilberede dine grøntsager. Hvis I derfor er fire personer, lægges der sauce i bunden af de fire skåle, hvorefter du placerer dine grøntsager og herefter bønnespirer, koriander og nødder ovenpå. Og så er der serveret!
Danmarks største udvalg af nødder | Gratis fragt ved køb over 500 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag