Velsmagende rosenkålssalat med stegte hassel- og pekannødder
Denne opskrift på salat med rosenkål, pekannødder og hasselnødder er enormt lækker og velsmagende og tilføjelsen af stegt bacon er prikken over i’et. Denne salat kan sagtens stå for sig selv eller som tilbehør til kødfrieretter, men den egner sig særligt til retter med fjerkræ eller andet lækkert kød. Du kan tilpasse ingredienserne alt efter dine smagspræferencer, men denne sammensætning er en sikker vinder hjemme hos mig.
Ingredienser
400 g. kartofler
400 g. rosenkål
Ca. 1 dl. græsk yoghurt naturel
50 g. blåskimmelost (hvis denne ost ikke er noget for dig, kan du fx bruge fetaost som erstatning)
125 g. røget bacon
40 g. hasselnødder
40 g. pekannødder
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt en gryde med saltet vand til at koge. Blancher herefter dine rosenkål i det kogende vand i 4-6 minutter. Dræn vandet og lad dem køle af, inden du skærer dem i kvarte.
Sæt en gryde med vand over til dine kartofler. De skal skrælles og halveres inden (for at koge hurtigere). Kartoflerne skal koges i cirka 20 minutter, til de er melede, da de senere skal blive til en puré.
Hak både hasselnødder og pekannødder groft.
Skær din røgede bacon ud i tern.
Steg dine bacontern på en pande og tilsæt efter 3 minutter de hakkede nødder til panden med bacon. Det hele steges, til nødder og bacon er sprøde.
Dine kartofler skal nu moses til en puré-konsistens. For at opnå denne skal du tilføje din yoghurt og ost til denne blanding. Det er en kartoffelmos, du sent vil glemme!
Vend dine rosenkål i kartoffelmosen, smag til med salt og peber og pynt med bacon og nødder. Velbekomme!
Danmarks største udvalg af nødder | Gratis fragt ved køb over 500 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag