Danmarks største udvalg af nødder

fragt

29kr. i fragt ved køb over 400 kr.

100% friskheds graranti

checkmark

Bestil inden kl. 13, og vi sender idag!

Skønne, chewy cookies med pekannødder

Om opskriften

Disse cookies med pekannøder er tykke, chewy og ufatteligt lækre! Det er en favorit hos både børn og voksne, og de laves med smør, brun sukker og en masse pekannødder, der gør dem lige dele smag- og syndefulde.

Denne opskrift inkluderer også brugen af havremel, fordi havren giver dem en enormt god smag. Hvis man ikke har havremel hjemme, er det ganske nemt at lave det selv ved blot at blende almindelige havregryn. Velbekomme!  

Ingredienser(til ca 15 cookies)

  • ½ kop usaltet smør (stuetemperatur)
  • ¾ kop lyst eller mørkt farin
  • 1 stort æg
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • ¾ kop hvedemel
  • ½ spsk. majsmel
  • ¼ kop havremel (eller blend almindelige havregryn)
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1/8 tsk. muskatnød
  • ½ tsk. kanel
  • 1 1/3 kop havregryn
  • 1 deciliter mælkechokolade-knapper
  • ½ kop pekannødder

Fremgangsmåde

*Ekstra trin efter ønske*: Hvis du ønsker lidt ekstra smag i dine cookies, kan du stege dine pekannødder i ovnen eller på komfuret, før du tilføjer dem til din cookie-masse.

  1. Sørg for, at dit smør er klar – det skal være stuetemperatur og altså hverken smeltet eller for hårdt.
  2. Tag nu en plastikskål frem og pisk dit smør og farin sammen til det er let og cremet. Det tager cirka 3 minutter.
  3. Tilføj nu æg og vanilje til din blanding og pisk igen.
  4. Tag en anden skål frem og tilsæt dit hvedemel, majsmel og havremel og rør det let sammen.
  5. Til din skål med mel tilsætter du nu bagepulver, revet muskatnød, salt, kanel og havregryn og rører det sammen. Du kan øge mængden af krydderier alt efter dine smagspræferencer.
  6. Nu kan du lidt efter lidt tilføje din våde blanding af smør, farin, æg og vanilje til dine skål med tørre ingredienser, indtil du har en sammensat masse.
  7. Herefter tilføjer du grofthakkede pekannødder og mælkechokoladeknapper til din masse. Chokoladeknapperne kan du også hakke, hvis du ønsker. Rør det hele sammen.
  8. Dæk din skål med et viskestykke og stil cookies-massen på køl i mindst 30 minutter.

 

Bagning og udformning af cookies

  1. Forvarm ovnen til 180 grader celsius (varmluft).
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Lav dejkugler, der vejer cirka 45 gram stykket, og overfør dem til din bageplade. For at få det bedste resultat må helst ikke være mere end 9 småkager ad gangen på bagepladen.
  4. Bag dine cookies i 10-12 minutter eller indtil de er let brunede rundt om kanterne. Centret kan godt se lidt underbagt ud, men dine cookies vil blive ved med at bage efter, at de er taget ud af ovnen. Sådan sikrer du dig, at dine cookies er ultrabløde og møre!
  5. Hvis du ønsker det, kan du trykke ekstra pekannødder eller chokoladeknapper i toppen af dine cookies, mens de er varme.
  6. Lad dem afkøle og nyd dem herefter i lige den mængde, du ønsker! Velbekomme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se alt i Cookies med pekannødder

Danmarks største udvalg af nødder | 29kr. i fragt ved køb over 400 kr. | 100% friskheds garanti | Bestil inden kl 13, og vi sender i dag